Çalışma Alanlarımız

ÇOCUK TERAPİSİ

Çocuklar, çocukluk çağlarında oynadıkları oyunlarla kendilerini ifade eder, öğrenir, pekiştirir, problem çözer. Bu nedenle çocukların yaşamında oyun ve oyuncakların büyük önemi vardır. Oyun terapisi, çocukların ihtiyaçlarına oyun ve oyuncaklar yardımıyla yoğunlaşılarak, kendini ifade etmelerine fırsat sunar. Çocuğun, kendini ifade edeceği ve duygularını yaşayabileceği türde bir çok çeşit oyuncak, oyun odasında bulunur. Böylece çocuk, oyun terapisinin araçlarını kullanarak, onu travmatize eden veya hayal kırıklığına uğratan olayı ya da durumu yeniden canlandırabilir ve bu tecrübeyi değiştirme fırsatı bulabilir.

ERGEN TERAPİSİ

Ergenlik Dönemi, çocukluktan çıkışla beraber, gencin çevresini ve kendisini gözlemleyerek sorgulamaya başladığı bir dönemdir. Bu dönemde, genç gözlemledikleri karşısında, değişim talep etmeye başlar. Bu talep, ergen ile ailesi arasında çatışmalara neden olur. Bu dönemi geçiren gencin, ebeveynleri, dönem problemlerinin etkisi ile gencin güvenliği için kaygılanmaya başlarlar ve aralarındaki çatışma çözümsüz kalabilir…

YETİŞKİN TERAPİSİ

Sağlıklı bir hayatı yaşamak, fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı olmaktan geçer. İnsan bedeni, ruhu, duygusal benliği ile bir bütündür. Herhangi birinde yaşanan bir sorunun diğerleri ile de bağlantısı vardır. Yaşam içerisinde rutinlerimizi sürdürürken, çoğu zaman kendimizin, yaşadıklarımızın, duygu ve düşüncelerimizin farkında olmayabiliriz. Farkındalıklardan uzaklaştıkça da duygusal, davranışsal ya da ruhsal sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

ÇİFT TERAPİSİ

Aile terapisi, terapi seansları için genellikle bir kaç aile üyesini bir araya getirir. Bununla birlikte, duruma göre kişiler aile terapistini ayrı ayrı görebilir.

Seanslar genellikle yaklaşık 50 dakika ile bir saat arasında sürer. Aile terapisi genellikle kısa sürelidir – genellikle yaklaşık 12 seans ile sonuca ulaşılır. Bununla birlikte, ne sıklıkta görüşüleceği, ihtiyaç duyacağınız seans sayısına, ailenizin özel durumuna ve terapistin önerisine bağlı olacaktır.

EMDR TERAPİSİ

Göz hareketi duyarsızlaştırma ve yeniden işleme (EMDR) Dünya Sağlık Örgütünün tedavi yöntemleri arasına girmiş, alışılagelen terapi yöntemlerinden farklı bir psikoterapi türüdür.

En yaygın sorun çözme alanı TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu)’dur. TSSB savaş, fiziksel ya da cinsel bir saldırıya uğrama, araba kazaları, doğal afetler sonrasında ortaya çıkmaktadır.